Tom Werner - SunPower President and Chief Executive Officer
Tom Werner

President-directeur en Bestuursvoorzitter (CEO)

Tom Werner is de CEO en de voorzitter van de raad van bestuur van SunPower. Voordat hij bij SunPower aan de slag ging, was hij bestuursvoorzitter (CEO) bij Silicon Light Machines, Inc., een dochteronderneming van Cypress Semiconductor Corporation die optische oplossingen ontwikkelt. Daarvoor was Werner vicepresident en algemeen directeur van de Business Connectivity-groep van 3Com Corp., een bedrijf dat netwerkoplossingen levert, en was hij actief in een aantal bestuursfuncties bij Oak Industries, Inc. en General Electric Co. Momenteel is hij bestuurslid bij Cree, Inc., Silver Spring Networks, Silicon Valley Leadership Group, en is hij lid van het College van Bestuur van de Marquette University. Werner behaalde een bachelordiploma in industriële techniek aan de University of Wisconsin, Madison, een bachelordiploma in elektrotechniek aan de Marquette University en een mastergraad in bedrijfskunde aan de George Washington University.

Peter Aschenbrenner - SunPower Executive Vice President, Corporate Strategy and Business Development
Peter Aschenbrenner

Adjunct-directeur, Bedrijfsstrategie en bedrijfsontwikkeling

Peter Aschenbrenner is bij SunPower werkzaam als Adjunct-directeur voor Bedrijfsstrategie en bedrijfsontwikkeling. Als zodanig is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de bedrijfsstrategie, fusies en acquisities en bedrijfsactiviteiten van SunPower. Voorheen was hij adjunct-directeur van de marketing- en verkooporganisatie van SunPower, waar hij het SunPower-merk heeft gepositioneerd en leiding gaf aan de ontwikkeling van het eerste dealernetwerkprogramma in de branche. Voordat hij bij SunPower begon, was Aschenbrenner adjunct-directeur bij AstroPower, Inc., een fabrikant van zonne-energieproducten. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring en expertise in de zonne-energiesector, waaronder managementfuncties bij Siemens Solar, PV Electric GmbH en ARCO Solar. Aschenbrenner studeerde in 1978 af aan de Stanford University met een Bachelor of Arts-graad in productontwerp.

Ken Mahaffey, Executive Vice President and General Counsel at SunPower
Ken Mahaffey

Executive Vice President en Algemeen Juridisch Adviseur

Ken Mahaffey is Executive Vice President en Algemeen Juridisch Adviseur bij SunPower, waar hij verantwoordelijk is voor de wereldwijde juridische organisatie van het bedrijf. Hij is een deskundige en ervaren directeur met meer dan 20 jaar juridische ervaring. Mahaffey kwam in 2006 bij SunPower en is medeoprichter van de juridische afdeling van SunPower. In de loop van zijn dienstverband, heeft Mahaffey wereldwijd leiding gegeven aan de advocaten en professionals die de juridische, contractuele, compliance en wettelijk gebonden zaken afhandelen voor de drie kernsegmenten van het bedrijf. Hij heeft ook belangrijke ondersteuning geboden aan SunPower's bedrijfsvoering op het gebied van financiën, M&A, marketing, beleid en communicatie. Mahaffey is een expert inzake wetgeving rondom duurzame energie, financiën, corporate governance en compliance. Voor hij bij SunPower in dienst trad werkte hij als zelfstandig advocaat in handelsrecht en geschillen. Mahaffey heeft een Bachelor of Arts-diploma van de University of California, San Diego, en een Juris Doctor-diploma van McGeorge School of Law, University of the Pacific.

Nam Nguyen, Senior Vice President and General Manager, Commercial Solar at SunPower
Nam Nguyen

Executive Vice President en General Manager, Commercial Solar

Nam Nguyen is Executive Vice President bij SunPower en is verantwoordelijk voor de verkoop, ontwikkeling, marketing en uitvoering van de commerciële zakelijke activiteiten van SunPower, zowel via directe als via indirecte kanalen. Voorheen hield Nguyen toezicht op SunPower's zakelijke activiteiten rondom elektriciteitscentrales in Latijns-Amerika, waarbij ongeveer één gigawatt aan gecontracteerde pijpleidingen en $1,5 miljard aan opbrengsten gegenereerd werden. Ze trad in augustus 2013 bij SunPower in dienst als Vice President Strategy en New market development. Daarvoor was Nguyen Vice President Global business development bij First Solar, waar ze ongeveer vier GW aan projectactiva ontwikkelde en financierde, waaronder het aantrekken van $8 miljard aan financiële middelen. Vóór First Solar was Nguyen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van zakelijke activiteiten bij OptiSolar, waar ze $300 miljoen aan durfkapitaal aantrok en uiteindelijk de leiding gaf aan de verkoop van OptiSolar aan First Solar. Nguyen werkte vijf jaar in investment banking, waar ze zich vooral bezighield met bedrijfsfinanciering en M&A. Nguyen behaalde een Bachelor of Arts-diploma in economie aan Columbia University, een Master of Business Administration-diploma aan Harvard University en was een Fulbright Scholar.

Douglas J. Richards - SunPower Executive Vice President, Administration
Douglas J. Richards

Adjunct-directeur Administratie

Douglas J. Richards is Adjunct-directeur Administratie bij SunPower. In deze functie geeft hij leiding aan alle initiatieven op het gebied van Human Resources (HR), Informatietechnologie (IT), Milieu, Gezondheid en Veiligheid de wereldwijde facilitaire organisaties van het bedrijf. Voordat hij bij SunPower begon, was Richards adjunct-directeur human resources en administratie bij SelectBuild, een volledige dochter van BMHC (omzet US$ 1,8 miljard), een bedrijf dat diensten verleent aan 19 van de 25 grootste bouwondernemingen. Daarvoor bekleedde hij strategische functies bij BlueArc, Compaq Computer Corp en Apple Computer, Inc. Richards heeft meer dan 21 jaar ervaring in het ontwikkelen en leidinggeven aan belangrijke HR-programma's voor Fortune 100-bedrijven en door durfkapitaal ondersteunde start-ups. Hij is afgestudeerd aan de California State University, Chico, met een BA in openbaar bestuur.

Manavendra Sial
Manavendra Sial

Executive vicepresident en Chief Financial Officer

Manavendra (Manu) Sial is uitvoerend vicepresident en Chief Financial Officer (CFO) voor SunPower Corp., waar hij leiding geeft aan de treasury, projectfinanciering, investor relations en aan de financiële planning en accounting organisaties van het bedrijf. Eerder was hij als CFO voor VECTRA werkzaam, een door technologie gedreven gediversifieerde bedrijfstak met een omzet van $ 1 miljard. Het is een portfoliobedrijf van bepaalde fondsen, beheerd door partners van Apollo Global Management, LLC. Voorafgaand aan VECTRA was Sial met SunEdison van 2011 tot 2015 betrokken bij verschillende wereldwijde leidinggevende functies op het gebied van financiën en operations, waaronder als CFO van de divisies zonne-energie en materialen van MEMC. Hij heeft ook 11 jaar bij General Electric in verschillende functies gewerkt, van manager financiële planning en analyse (FP&A) voor de afdeling Energy Services tot CFO van Power Delivery voor de transmissie- en distributiegroep van General Electric. Hij behaalde zijn MBA aan de Fuqua School of Business van de Duke University en zijn bachelor of commerce aan de Delhi University in India.

Norm Taffe, Executive Vice President, Products
Norm Taffe

Executive Vice President, Noord Amerika - Residential

Norm Taffe is Executive Vice President van SunPower, Noord Amerika - Residential. Inzake het residentiële marktsegment, is hij aldus verantwoordelijk voor het zakencijfer, de marketing, engineering en de ontwikkeling van ondersteunende financiële producten. Voordat hij bij SunPower kwam werken, bekleedde Taffe gedurende 23 jaar verschillende functies bij Cypress Semiconductor. De laatste zeven jaar was hij Executive Vice President Consumers and Computation, waar hij leiding gaf aan meer dan 350 medewerkers en verantwoordelijk was voor een omzet van $400 miljoen. Naast zijn werk bij SunPower is Taffe bestuurslid bij twee beursgenoteerde halfgeleiderbedrijven (Integrated Device Technology en DSP Group). Hij is ook bestuurslid van de nonprofit organisatie Second Harvest Foodbank of Santa Clara County. Taffe behaalde een Bachelor of Science-diploma in electrical engineering aan de University of Michigan en voltooide het Program for Management Development aan Harvard University.

Jeff Waters, CEO, SunPower Technologies
Jeff Waters

CEO, SunPower Technologies

Jeff Waters leidt de bedrijfseenheid SunPower Technologies, dat de internationale productie-afdeling, de afdeling onderzoek en ontwikkeling en de groep SunPower Solutions omvat. Hij heeft ervaring als leider van internationale bedrijfsvoering, bedrijfsactiviteiten en verkoop. In januari 2019 maakte hij de overstap naar SunPower van bij Isola, waar hij als President en CEO van het bedrijf werkte met Silicon Valley als thuissbasis. Voordat Waters bij Isola ging werken, was hij Senior Vice President en algemeen directeur van Altera Corporation en van Texas Instruments/National Semiconductor in zowel de Verenigde Staten als Japan, waar hij 18 jaar lang verschillende managementfuncties op zich nam, waaronder manager van de internationale verkoopsafdeling. Waters heeft een Bachelordiploma Ingenieurswetenschappen van de University of Notre Dame, een Masterdiploma Ingenieurswetenschappen van Santa Clara University en een MBA van Northwestern University.

Vichheka Heang Corporate Controller en Principal Accounting Officer SunPower
Vichheka Heang

Corporate Controller en Principal Accounting Officer

Vichheka Heang is als Corporate Controller en Principal Accounting Officer van SunPower verantwoordelijk voor de financiële administratie, inkomstenbelasting en financiële rapportage. Ze trad in maart 2017 bij SunPower in dienst als Senior Director of Technical Accounting and Financial Reporting. Voordat ze bij SunPower in dienst kwam, werkte Vichheka vier jaar bij Atmel Corporation, een bedrijf dat in april 2016 werd overgenomen door Microchip Technology. Ze gaf daar leiding aan de afdelingen Technical Accounting, Financial Reporting en Accounting Policy en uiteindelijk werd ze assistent corporate controller. Eerder in haar carrière bekleedde ze tien jaar diverse functies binnen Deloitte & Touche in de audit- en verzekeringssector. Ze behaalde haar Bachelor of Science in Business Administration aan de San Jose State University en ze is gecertificeerd registeraccountant.