Hoe werken zonne-energiesystemen?

Een fotovoltaïsch (FV) zonne-energiesysteem bestaat uit zonnepanelen, rekken voor het plaatsen van de panelen op uw dak, elektrische bedrading en een omvormer. Van zonsopgang tot zonsondergang genereren de zonnepanelen elektriciteit (gelijkstroom) die naar een omvormer wordt doorgestuurd. De omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom. Dit is het type elektriciteit dat nodig is voor huishoudelijk gebruik. De wisselstroom wordt direct aan het elektrische hoofdpaneel in uw woning geleverd voor gebruik door u en uw gezin.

Welke invloed heeft schaduw op de prestaties van het zonne-energiesysteem?

Schaduw kan een probleem zijn, omdat zonnepanelen alleen optimaal werken wanneer het systeem direct zonlicht opvangt. Wij kunnen uw specifieke situatie evalueren en u een aantal opties bieden.

Hoeveel kan ik met een zonne-energiesysteem besparen?

Uw energieverbruik en de omvang van uw zonne-energiesysteem bepalen welk bedrag u in de praktijk kunt besparen.

Zijn de zonnepanelen van SunPower beter?

Niet alle zonne-energiesystemen genereren evenveel energie. Van alle zonnepanelen op de markt zetten de panelen van SunPower de meeste zonlicht om in elektriciteit. Dit betekent dat onze zonnepanelen bij gebruik van dezelfde ruimte op het dak meer energie genereren dan conventionele panelen1 en dat u dus minder zonnepanelen nodig hebt voor het produceren van de benodigde elektriciteit. U profiteert optimaal van de beschikbare ruimte op het dak en kunt de beste, onbelemmerde locatie voor de productie van elektriciteit kiezen. Met SunPower zult u na verloop van tijd dus meer besparen op de kosten van elektriciteit.

Meer informatie over onze zonnepanelen

  • 1. De meeste energie per nominaal wattage in vergelijking tot de tien grootste fabrikanten van zonnepanelen (negen van de tien grootste fabrikanten werden getest, gebaseerd op Photon Consulting 2013, verzonden siliciummodules). Photon International, 2012 en 2014.