Wilt u de wereld veranderen? Wij ook.

De waarde van de energiemarkt wordt ruwweg op 4 biljoen Amerikaanse dollars geschat, en de penetratie van zonne-energie bedraagt slechts 1%.  Toch zou slechts één uur zonlicht, indien volledig benut, de hele wereld een jaar lang van energie kunnen voorzien. We hebben de mogelijkheid om de manier waarop energie wereldwijd wordt geproduceerd, gedistribueerd en geconsumeerd volledig te veranderen. Daarom zijn we op zoek naar getalenteerde, toegewijde mensen om onze groei te stimuleren en onze doelen te bereiken.

SunPower gelooft in een nieuwe visie op de dagelijkse wereldwijde stroomvoorziening met een briljant, gepassioneerd en gedreven team van meer dan 5000 werknemers in Noord-Amerika, Europa, Afrika, Azië en Australië. In een sector die vormgeeft aan de’wereldwijde energievoorziening van de toekomst’, is er geen betere plek om te werken dan bij SunPower.

sunpower-find-a-position

Zoek naar een functie

Ontdek een nieuwe carrière en word onderdeel van het team dat letterlijk werkt aan een nieuwe manier om de wereld van stroom te voorzien.

blue-skies

Onze waarden

Bij SunPower wordt onze relatie met onze klanten en met elkaar bepaald door onze waarden. Deze zorgen ervoor dat al onze medewerkers over de hele wereld, in elke functie, begrijpt wie we zijn als bedrijf, waar we voor staan, en vooral hoe we werken. Onze waarden zijn bedoeld om te inspireren en te begeleiden, want de manier waarop we proberen succesvol te zijn, is net zo belangrijk als wat we daadwerkelijk hebben bereikt.

De klant voorop stellen

 • We stellen de klant centraal bij elke beslissing die we nemen
 • Wij creëren eenvoudige en elegante oplossingen en interacties
 • We anticiperen op uitdagingen en lossen deze naadloos op

Samen winnen

 • Wij werken samen in verschillende functies, want samenwerken leidt tot betere oplossingen
 • Wij bouwen zowel intern als extern aan sterke samenwerkingsverbanden
 • Wij richten ons op wat echt belangrijk is met een gemeenschappelijk inzicht in de strategie en doelstellingen van SunPower

Besluitvaardig leidinggeven

 • We stimuleren een slimme besluitvorming en ondersteunen de beslissingen die we nemen
 • We moedigen het nemen van risico aan en leren zowel uit successen als uit mislukkingen
 • Wij bouwen aan vertrouwen, zelfvertrouwen en daadkracht op alle niveaus

Meedogenloos innoveren

 • We zijn standvastig in het vinden van betere methoden en willen elke dag beter worden
 • Wij zetten de industriestandaard neer en leggen de lat dus steeds hoger
 • We streven ernaar snel te leren en we stimuleren opbouwende feedback en discussies om tot betere oplossingen te komen

Doen wat goed is

 • We voldoen altijd aan onze verplichtingen tegenover onze klanten, onze aandeelhouders en elkaar
 • We strijden om de hoogste standaarden van ethiek, veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid
 • Wij voelen ons persoonlijk verantwoordelijk voor het verbeteren van onze planeet en de gemeenschappen waarin we actief zijn

 

employee-profiles-brian-ross

Werknemersprofiel

Luuk

Hoogtepunten uit het curriculum vitae: Makelaar, wereldreiziger

Aantal jaren bij SunPower: 5

Luuk houdt de financiën en cashflow van SunPower nauwlettend in de gaten. Als medewerkers van de afdeling Financiën beheren Luuk en zijn collega's de wereldwijde kasmiddelen en investeringen van het bedrijf. Luuk geeft aan dat zijn taak nooit saai is, gezien de vaak instabiele toestand van de wereldeconomie: "Wisselkoersen veranderen zeer snel en zijn rechtstreeks van invloed op SunPower. En omdat het tegenwoordig niet zo makkelijk meer is om geld op te halen of leningen te bemachtigen, moeten we echt verstandig omgaan met onze kasreserves." Luuk is een expert op het gebied van wisselkoersen: tijdens vakanties neemt hij vaak het vliegtuig naar een of ander ver oord. In slechts één jaar bezocht hij de Tsjechische Republiek, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Ierland, Frankrijk en Engeland.

Volgens Luuk krijgt hij bij SunPower het beste van twee werelden: werken voor een groot bedrijf dat toch een intiemere sfeer heeft. "Ik word hier blootgesteld aan veel complexe vraagstukken waar doorgaans alleen grote bedrijven mee te maken krijgen," aldus Luuk. "Maar tegelijkertijd werkt SunPower net als een klein bedrijf: er is geen grote scheiding tussen management en medewerkers. Ik heb ook regelmatig contact met de senior executives. En ik zie het effect van mijn analyses de volgende dag meteen in de praktijk."

Luuk, noemt zichzelf een "filmverslaafde" en geeft toe dat hij bijna geen nieuwe huurfilms meer kan vinden (die niet in de categorie "afschuwelijk" vallen). Hij hoopt in de toekomst een masteropleiding te volgen en een MBA te halen. In de tussentijd kijkt hij uit naar de uitdagingen die zijn carrière bij SunPower hem zullen brengen. "Het is echt heel cool om op een plek te werken waar ik bijna elke dag grote, spannende uitdagingen ervaar. Maar ik waardeer ook het feit dat bij SunPower zelfs het werk van medewerkers op instapniveau wordt gerespecteerd."

Werkgever die in gelijk kansen gelooft

SunPower Corporation is een werkgever die in gelijke kansen gelooft en neemt beslissingen over werkgelegenheid, waaronder het aannemen, ontslaan, promoveren, degraderen, opleiden en/of vergoeden van werknemers, uitsluitend op basis van hun verdiensten. Werkgelegenheidsbeslissingen zijn gebaseerd op de kwalificaties van het individu voor zover deze betrekking hebben op de betreffende functie. Het beleid van SunPower verbiedt onrechtmatige discriminatie op grond van geslacht (inclusief zwangerschap, bevalling, borstvoeding of verwante medische toestanden, het werkelijke geslacht van het individu, de geslachtsidentiteit of de geslachtsuitdrukking), ras, huidskleur, godsdienst (waaronder religieuze kledingnormen en verzorgingspraktijken), seksuele geaardheid, herkomst, afkomst, nationaliteit, burgerlijke staat, gezinsstatus, leeftijd, lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, medische toestand, genetische informatie, beschermde status als veteraan of militair, of welke andere overweging dan ook die onrechtmatig is op grond van nationale, federale, provinciale of plaatselijke wetten, verordeningen of voorschriften.

SunPower streeft ernaar te voldoen aan alle van toepassing zijnde wetten die zijn bedoeld voor het creëren van gelijke kansen op werk. Dit streven geldt voor alle personen die betrokken zijn bij de activiteiten van het Bedrijf en verbiedt onrechtmatige discriminatie door werknemers van het Bedrijf, met inbegrip van leidinggevenden en collega's.