Efficiëntie van zonnepanelen

Met de efficiëntie van zonnepanelen bedoelen we de hoeveelheid omgevingslicht die in bruikbare elektriciteit kan worden omgezet. De efficiëntie van fotovoltaïsche zonnepanelen kan op twee manieren worden beoordeeld: we kunnen kijken naar de efficiëntie van een individuele zonnecel of naar de efficiëntie van het hele zonnepaneel. De efficiëntie van een zonnecel is de hoeveelheid licht die de individuele zonnecel in elektriciteit omzet. De zonnecellen worden naast elkaar op een speciale onderlaag geplaatst, aan de bovenzijde afgedekt met glas en vormen zo samen een zonnepaneel.

Betrouwbaarheid van zonnepanelen

Eenvoudig gezegd komt het erop neer dat de betrouwbaarheid van een zonnepaneel afhangt van de vraag of het zonnepaneel ook na verloop van tijd goed blijft werken. Hoeveel jaar blijft uw systeem onder normale omstandigheden optimaal presteren? Veel fabrikanten van zonnepanelen beweren dat hun producten rigoureuze certificeringstests hebben ondergaan, zoals zoals UL en IEC. Maar waarschijnlijk beschikt de haardroger in uw badkamer ook over een UL-certificering. Dit betekent niet dat het om een hoogwaardig product gaat, maar alleen dat het apparaat onder normale omstandigheden veilig is om te gebruiken. Dergelijke certificeringen zeggen alleen iets over de veiligheid en staan niet garant voor consistente prestaties gedurende de volledige levensduur van het paneel.

SunPower® zonnepanelen en zonnetechnologie

SunPower Cradle-to-cradle certified

Cradle to Cradle Certified™ Silver

We zijn zeer trots op dit prestigieuze predicaat voor de duurzame productie van onze E-serie en X-serie gelijkstroom zonnepanelen: 's werelds eerste zonnepanelen met de certificering Cradle to Cradle Certified™ Silver12

  • 1. Cradle to Cradle Certified™ is een keurmerk dat wordt afgegeven door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Cradle to Cradle Certified™ is een certificeringsprogramma dat verschillende productkenmerken onder de loep neemt en producten en materialen beoordeelt op veiligheid voor mens en milieu, ontwerp voor toekomstige gebruikscycli en duurzame productie.
  • 2. Sinds september 2014.