• Duurzaamheid

    We doen volop mee aan de ontwikkeling
    van een circulaire economie.

Natuurlijk produceren alle zonnepanelen schone energie, maar SunPower gaat nog een stap verder. Wij leggen de lat hoog voor wat betreft ecologische en maatschappelijke duurzaamheid. Zoals geformuleerd in onze filosofie "Beneficial by Design" willen we een actieve bijdrage leveren aan de regeneratie van milieu en maatschappij. Van onze Maxeon Direct Current (DC) panelen die de onderscheiding Cradle to Cradle Certified™ Silver in de wacht hebben gesleept, tot ons Light on Land®-programma: we zijn er trots op dat we koploper zijn op het gebied van zorg voor het milieu.

Bekijk de laatste gegevens in ons duurzaamheidsrapport

 SunPower grafische afbeelding "beneficial by design"

Onze "Beneficial by Design"-filosofie

SunPower hanteert een allesomvattende duurzaamheidsstrategie. Deze strategie is het uitgangspunt voor al onze activiteiten, tijdens elke fase van de levenscyclus van onze producten maar ook daarna. En dat geldt ook voor onze medewerkers en gemeenschappen over de hele wereld.

sourcing icon    Inkoop

Wij werken proactief met leveranciers die sociale rechtvaardigheid en ecologische waakzaamheid hoog in het vaandel hebben. Regelmatig evalueren we onze toeleveranciers om te controleren op een milieuvriendelijke werkwijze waar we achter kunnen staan.

materials icon    Materialen

Wij stellen alles in het werk om slimme keuzes te maken voor wat betreft de materialen die we gebruiken... en niet gebruiken. Zo kiezen we voor "conflictvrije" materialen en vermijden we materialen die gevaarlijk afval kunnen opleveren.

manufacturing icon    Productie

We doen ons uiterste best om de hoeveelheid afval tot het minimum te beperken. Zo nemen we maatregelen om verspilling van water tegen te gaan en streven we ernaar om voor onze eigen fabrieken certificeringen als Zero Waste to Landfill en LEED in de wacht te slepen.

distribution icon    Distributie

Waar mogelijk kopen we zware materialen lokaal in en we stimuleren onze medewerkers om hun CO2-voetafdruk te verkleinen.

product use icon    Productgebruik

Uniek voor SunPower® zonnepanelen is de korte terugverdientijd. Bovendien hanteert SunPower een ongeëvenaard Light on Land-beleid waarmee het gebruik van natuurlijke bronnen toeneemt en de impact op de omgeving kleiner wordt.

recycling icon    Recycling

Wij nemen verantwoordelijkheid voor onze producten gedurende de gehele levenscyclus en zetten ons in voor hergebruik en recycling.

communities icon    Gemeenschappen

Wij ondersteunen lokale gemeenschappen met scholing en door energie te leveren aan wie dat nodig heeft.

solar-panel

Gecertificeerd milieuvriendelijk

cradle to cradle silver certification

Als eerste zonnepaneelbedrijf ter wereld heeft SunPower de prestigieuze onderscheiding Cradle to Cradle Certified Silver in de wacht heeft gesleept voor de Maxeon Direct Current (DC)-panelen die in onze fabrieken in Mexico, Frankrijk en op de Filipijnen worden geproduceerd. Deze certificering is ons toegekend op grond van de milieubewuste werkwijze en duurzame productiemethoden in de fabrieken.

Mexicali SunPower front office

Landfill-Free werken

Onze vestigingen in Mexico en Frankrijk hebben als eerste in de branche Landfill-Free Verifications ontvangen van NSF Sustainability. Neem een kijkje in onze Landfill-Free-fabriek in Mexicali, Mexico, om te zien hoe we dat doen.

Ondersteuning voor wie dat nodig heeft

Ondersteuning voor wie dat nodig heeft

Wij sponsoren 3S (Solar Service Station), een sociaal bedrijf dat oplaadbare zonnelampen, scholing en bestaanszekerheid biedt aan kwetsbare gemeenschappen op de Filipijnen. Mensen profiteren niet alleen van veilige en betrouwbare verlichting, maar zijn ook verzekerd van een baan, bijvoorbeeld bij het beheren van de stations en de verhuur van lampen.